14-10-2006  Foto's zijn gemaakt door en dus eigendom van Focusmania.com

Tijdens de "open dag" van de Politie Regio Utrecht, gehouden in de Veemarkthallen in Utrecht, was de ST in politie uitvoering ook aanwezig. Deze Focus ST is zelfs in deze uitvoering een prachtige wagen om te zien en heeft door deze striping misschien wel een nog stoerdere look.

De woordvoerder van het korps liet ons weten erg blij te zijn met de ST, zij zijn erg onder de indruk van de wegligging en de rijeigenschappen. Iedereen die er zijn diensttijd in moet doorbrengen, doet dit met veel plezier. Wat wij ons helemaal voor kunnen stellen, want zeg nou eerlijk, zouden velen van ons ook niet in zo'n dienstauto willen rijden?

Normaal heeft de ST al behoorlijk wat PK's n.l. 225 PK, maar deze uitvoering heeft een dikke 300 PK en kan een snelheid van zo'n 265 kilometer per uur halen. Maar het korps was nog niet verder gekomen als 245 kilometer per uur, ach de meesten onder ons komen in hun hele leven nog niet verder als 180.

Verder is de Politie Focus ST uitgerust met het "Automatisch Kenteken lees systeem." dit systeem 'leest' het kenteken en ziet daarbij alle gegevens van de auto, ook of er nog boetes openstaan of dat de wegenbelasting voldaan is en of de wagen wel verzekerd is.

Met dank aan de woordvoerder van de Politie regio Utrecht voor alle informatie en zijn gastvrijheid om ons even achter de afzetting uit te nodigen, zodat wij deze foto's konden maken.

 

 

terug naar Focus in Bedrijf  terug naar begin