17-12-2007

Ford kondigt nieuwe 'High Performance Focus RS aan:

Keulen, 17 december 2007, Ford Europa heeft bevestigd dat in 2009 een opzienbarende, volledige nieuwe, high performance Focus RS uit zal worden gebracht. Een ‘artist impression’ van het nieuwe model geeft duidelijk een idee over de opwindende designrichting van de Focus RS.

De nieuwe Focus RS zal worden gebaseerd op de dynamische Focus ST. Hij zal worden ontwikkeld door Ford Team RS, een gespecialiseerd team onder leiding van Jost Capito die met ingang van 1 januari 2008 is benoemd tot Vehicle Line Director van Ford of Europe Performance Vehicles.
"Met twee opeenvolgende wereldtitels bij de merken op zak is het nu het juiste moment om een nieuwe Focus RS uit te brengen," zei John Fleming, Ford of Europe's President and CEO. "Met de Fiesta en Focus ST modellen hebben Jost en zijn team al bewezen dat zij opwindende en toch praktische ‘high performance’ straatauto’s kunnen ontwikkelen. Het succes van deze modellen, gecombineerd met de autosportervaring van Jost en de positieve, zakelijke resultaten van Ford of Europe, betekent dat we nu een haalbare business case hebben voor een compromisloze Focus RS straatauto, bedoeld voor sportief georiënteerde automobilisten."Het basisconcept voor een nieuwe Focus RS is bij Ford Team RS al enige maanden in ontwikkeling. Nu het groene licht is gegeven zullen Capito en zijn team zich volledig op dit programma concentreren.
"Wij hebben onze technische opties goed onder de loep genomen en wij hebben nauw samengewerkt met het Design team om te onderzoeken hoe de auto er uit zou kunnen zien. En ik ben nu al opgetogen over de resultaten," zei Jost Capito. "Nu het programma van start is gegaan, begint het harde werken pas echt voor het relatief kleine team om het project vanaf het prototype te ontwikkelen tot een productierijpe auto."

Ford of Europe onthult op dit moment geen nadere technische details van de nieuwe Focus RS. Ford is van plan een conceptversie van de auto voor het eerst medio volgend jaar aan het publiek te presenteren.
"Wij zullen de opnieuw ontworpen Focus ST 2008 als basis gebruiken voor een compromisloos RS model dat de ultieme straatversie van de Focus zal worden," voegt Capito toe. "Net zoals de Focus RS WRC heerst in het rallycircuit willen wij dat de nieuwe Focus RS ook op de openbare weg heer en meester is over het asfalt. Wij houden onze concurrenten dan ook scherp in de gaten wanneer wij de prestaties, het design, de handling en het remgedrag van de nieuwe auto ontwikkelen."

"We kunnen nu nog geen enkel technisch detail onthullen van de nieuwe Focus RS. Want Jost en zijn team moeten nog een heleboel exacte details van de specificaties en de vormgeving bepalen," aldus Fleming. "Maar wij maken geen fouten, want ik kan verzekeren dat de auto die wij uiteindelijk op de markt zullen brengen, het volledig waard zal zijn om de begerenswaardige Ford RS badge te dragen."

Bron: Ford Nederland

terug naar RS overzicht     terug naar begin