19-01-2007

Hij is er al een tijdje en is al heel veel besproken in diverse rijtests van autobladen, tv programma's en fortuinlijke mensen zoals wij, die er in mochten rijden. Zonder in technische detailles te treden willen we toch ook onze rij ervaring hier neer zetten. Heb je genoeg over de ST gehoord en gelezen en vind je ons verhaal niet interessant, dan kun je altijd alleen nog de foto's bekijken tenslotte heb je deze pagina niet voor niets geopend:

Wat verwachten we van deze veelbesproken ST die door iedereen als een"fantastische rijders auto" wordt neergezet wat valt daar nog aan toe te voegen, eerlijk gezegd niets, maar je wil dit het liefst zelf bevestigd krijgen en gelukkig werden wij in de gelegenheid gesteld dit ook te mogen ervaren. Alleen al door zijn looks en de kleur Electric Orange (een kleur die een enorme aantrekkingskracht heeft) zie je hier zeker geen "gewone Focus" staan. Hij straalt ιιn en al power uit en maakt dat tijdens de rit ook zeker waar. Alleen erg jammer dat we op onze Nederlandse wegen niet echt de mogelijkheid hebben het gaspedaal met de bodem in aanraking te laten komen. Maar ondanks deze beperking hebben we ons stiekem hier en daar eventjes laten gaan, want we moesten het toch zelf even voelen en horen. Wat een vreselijk mooi geluid komt er vrij als je hem even boven het gemiddelde aantal toeren jaagt.

Je waant je bijna "Marcus Gronholm" die zijn WRC Focus over de Rally paden jaagt. Ook tegen de 200 kilometer blijft de ST zeer vertrouwd en stabiel aanvoelen, hij wil en kan veel en veel meer, maar voor ons hoeft hij dit niet perse te bewijzen, we voelen zelf heel goed wat deze auto in zijn mars heeft. Je hebt geen moment het gevoel dat hij er op wat voor manier dan ook moeite mee heeft en drukt je in je stoel als je eens wat meer gas geeft. Je hebt bijna het gevoel dat je in het vliegtuig zit op weg naar je vakantie bestemming. Maar in deze ST geeft het je een nog "veiliger" gevoel, want de Recaro Sport stoelen omarmen je als het ware. De fabriekswaarden van 0 naar 100 km p/u in  6.8 seconden geloven we ook meteen na onze eerste rit. En zie je de achterliggers in no-time ontzettend klein worden en degene die jij inhaalt lijkt bijna stil te staan op de rijbaan.

Klein minpuntje is wel dat hij mede door dit soort acties een zeer dorstige machine is 12 liter per 100 kilometer is niet echt zuinig te noemen, maar dat neem je op de koop toe als je je een Focus ST kunt veroorloven. Zelfs in z'n zesde versnelling even minder hard rijden stuurt de ST als een heerlijke rijders auto over de wegen. Wij begrijpen nu waar de ST rijders het steeds over hebben, want ook wij stapten na deze dag met een wel zeer brede glimlach op ons gezicht uit deze fantastische Focus ST en vonden het erg jammer dat we hem uiteindelijk weer naar zijn rechtmatige eigenaar terug moesten brengen.

Wij willen hierbij graag Ford Nederland bedanken, die ons de gelegenheid heeft geboden ons in deze fantastische Focus ST te laten rijden, want zonder hun was deze bijzondere ervaring voor ons niet mogelijk geweest.

 

 

De gereden uitvoering had de volgende opties:

 • ST Design achterspoiler
 €               350,00
 • DEATC: automatische dubbele airconditioning
 €               500,00
 • Recaro pakket II: 10-weg verstelbare en verwarmbare voorstoelen en twee kuipstoelen achterin
 €            2.750,00
 • Bi-Xenon koplampen met koplampsproeiers en automatisch  hoogteverstelling
 €            1.150,00
 • Zichtpakket met elektrisch verwarmbare voorruit
 €               250,00
 • DVD navigatiesysteem met 7" touchscreen in kleur, radio/CD/MP3-speler met 6 speakers
 €            3.400,00
 • Bluetooth/Voice control pakket I
 €               400,00
 • Verwarmbare voorstoelen (variabel; zitting en rugleuning)
 €               250,00
 • Gekoeld dashboardkastje
 €                 50,00
 • Parkeersensoren achter
 €               300,00
 • Perimeter- en volumetrisch alarm
 €               850,00
 • Electric Orange ΄tri-coat΄ metaallak
 €             1.200,00
 • Totale consumentenprijs Inclusief BPM en BTW
 €           44.820,00

terug naar overzicht pagina ST   terug naar begin