24-12-2008

Iets later dan gepland is hier het overzicht van alle prijzen die de Ford Focus in zijn 10 jarig bestaan wereldwijd heeft ontvangen op wat voor manier dan ook. Klik hier voor de lijst van alle awards, prijzen en andere onderscheidingen, met dank aan Ford Nederland.

20 oktober j.l. deden we een oproep aan degene die iets leuks of hun persoonlijk verhaal over wat de Ford Focus voor hun betekend in wilden sturen, jammer genoeg bleven de persoonlijke (sterke) verhalen van Ford Focus rijders/liefhebbers beperkt tot 3 inzendingen, uiteraard plaatsen we deze hieronder:

Hier het persoonlijke verhaal van Willem, Eddy en de webmaster van deze site.

20-10-2008 - Ford Focus 10 jaar in Nederland.

10 jaar geleden zo ongeveer in augustus 1998, kregen we de eerste beelden te zien van de Ford's opvolger van de Ford  Escort de Ford Focus. Een bijzonder model die bij de auto-pers en auto-liefhebber het nodige stof deed opwaaien, vanwege zijn New Egde Design. Die door sommigen werd omschreven als te futuristisch, te vooruitstrevend in zijn ontwerp.

Dit even buiten beschouwing gelaten werd de nieuwe Ford Focus uitvoerig aan allerlei testen onderworpen en kreeg al snel de titel van de "meest fijn sturende en strak op de weg liggende auto". Door deze geweldige rij eigenschappen behaalde de Ford Focus in allerlei landen over de gehele wereld bijzonder veel prijzen zoals 'gezinsauto van het jaar' trekauto van het jaar' enz. enz.

Met inmiddels de 3e generatie Ford Focus sinds het begin van dit jaar (2008) in de showroom en op de Nederlandse wegen, zijn we inmiddels in de maand oktober terecht gekomen, waarin de Ford Focus officieel 10 jaar in Nederland is en het einde van dit 'succes verhaal' wat ons betreft nog lang niet in zicht is.

Terug naar begin