9 juni 2000 : 26 maart 2002 : 26 februari 2004 :
De 1 miljoenste Focus de 2 miljoenste Focus de 3 miljoenste Focus

 

Hieronder volgt een stukje 'persoonlijke' geschiedenis rondom de Focus, en daarna wat recensies uit autovakbladen en verkregen titels, zoals auto van het jaar enz.

Het begon allemaal in augustus 1998, de eerste beelden via internet op www.new.ford.com uiteraard is deze link is uiteraard niet meer actief.

Oktober 1998 :
Uitnodiging van de garage om in de showroom te komen kijken naar de nieuwste telg van de Ford familie. Futuristisch? welnee, gewoon zijn tijd ver vooruit!

Voor mij persoonlijk het begin van een langdurige passie.

Ford brengt al ruim 75 jaar fijne producten op de Nederlandse markt. Zelf rij ik al ruim 30 jaar in het merk en kan zeggen naar alle tevredenheid, door de Focus is het nogmaals bewezen dat ze aan mij een trouwe "merk gek" hebben gevonden. Vanaf de eerste blik van een plaatje op internet, wist ik dat, ik die auto moest en zou hebben. Sinds augustus 2000 was ik dan (eindelijk) de trotse bezitter van deze fijne auto, één uit de Collection serie een uitvoering in een zeer speciale kleur namelijk de "Smokestone" 1.8 16V met destijds heel veel extra's in het pakket.

Mijn 1e focus heeft in Juli 2003 plaats gemaakt voor m'n 2e focus ook weer een Collection, maar nu een 1.6 16V wagon, welke ook weer uitstekend bevalt. Hij rijdt naar mijn gevoel nog prettiger en beter dan zijn voorganger. Hieronder een paar foto's van deze 2e Focus wagon, mijn trotse bezit.

Recensies uit diverse bladen :

Bron: de Telegraaf 11-09-1998
De focus fluistert over de weg, schreven we enige weken geleden. We gingen hierbij af op uitlatingen van de fabrikant. We hebben de focus nu zelf gereden en we kunnen de gedurfde uitspraak heel ver onderschrijven: de focus is heel stil en nog interessanter dan op de plaatjes.

Bron: Autovisie November 1998
We moeten de Escort zien als een "biertje" en de focus al een "Chardonnay" uitspraak van Marc Deans brandmanager Ford kleine auto's

Bron: Autoweek nr. 43 1998
Ford zorgt met zijn focus voor een gemengde vreugd. De haast volmaakt trillingsvrije motor van de Zetec SE 1600 valt op, het bescheiden geluid bij normale rijstijl is mooi. Werkelijk fantastisch is hoe prachtig deze motor blijft lopen als je hem naar de 6000 toeren en meer jaagt. Daar heeft hij hoegenaamd geen bezwaar tegen. Met veel zitruimte en een voorbeeldig weggedrag voelt hij zeer solide aan.

   
 

Wetenswaardigheden Ford Focus I :

   
Focus hatchback uitgeroepen tot Auto “van het jaar 1999” in Nederland en rest van Europa.
   
Focus Wagon tot “gezinsauto van het jaar 1999” uitgeroepen.
   
“North American Car of the Year 2000”
   
Autoverkoop cijfers van januari 2000 geven aan dat de Focus de meest verkochte middenklasser is van dat moment en de meest verkochte auto over de wereld 2000!
   
1 miljoenste Focus verkocht! Van de Focus werden in 2001 wereldwijd 895.700 exemplaren verkocht. In Europa waren dat er 568.000 In Nederland is de Focus ook een van de meest verkochte Fords. Hier werden er sinds de introductie van de Focus, drie jaar geleden, 70.000 stuks verkocht.
   
2003 : de Ford Focus is door de Duitse keuringsinstantie TÜV (de Duitse APK) als meest betrouwbaar en beste auto verklaard, van auto's tussen de een en drie jaar oud. In totaal werden er 107 verschillende Duitse automodellen vergeleken. Van de Focussen had 92,7% geen enkel gebrek.
18 November 2003 : De Focus ontving van het Engelse autoblad Autocar de "Lifetime Award" 
Zie voor het officieel overzicht van alle awards en prijzen die de Ford Focus wereldwijd heeft ontvangen de volgende link: 10 jaar Ford Focus
 

 

 

Terug naar begin