29-04-2011

Met de allernieuwste Ford Focus nog maar net in ons land, moeten we eigenlijk niet vergeten waar het allemaal mee begonnen is. Juist, oktober 1998 kwam de eerste Ford Focus bij de dealers terecht en werd al snel een groot 'succes'. Ook al werd zijn eigenzinnige 'look' niet door iedereen met open armen ontvangen.Persoonlijk worden we nog altijd een beetje blij bij het zien van het eerste model.

Deze 'hoorde' ik al een tijdje bij me door de straat scheuren, alleen al door z'n geluid wekte hij de aandacht, toen ik ייn van de keren in een flits zag dat het ook nog eens om m'n favoriete auto ging, rende ik gewapend met fototoestel naar buiten, maar mocht me niet lukken de Dikke Focus I te kunnen fotograferen.Tot een paar weken geleden, rij rustig de straat uit naar een afspraak en oplettend kijk ik bij het links afslaan, of er iets aan komt wat voorrang afdwingt. Buiten dat ik eigenlijk m'n gang kon gaan, zag ik rechts iets in het 'wat lijkt op' Electric Orange staan. Jammer, want ik moest uiteraard op tijd op m'n afspraak zijn, en mompelde al ietwat teleurgesteld: 'zul je zien, kom ik straks terug, is hij weg'.Redelijk wat uurtjes later, rij ik nietsvermoedend de straat in waar de dikke Focus I stond en zag dat hij er nog was! Yes, eindelijk de kans om het geweld eens van dichtbij te kunnen zien en kon op m'n gemak deze toch wel erge dikke Focus eindelijk fotograferen!

Zo te zien had de snelheidsduivel brokken gemaakt want het zijscherm voor, leek in de grondlak te staan, grille en mistlampen ontbraken. Hopelijk is de eigenaar wel van plan dit te herstellen, want als alles weer zo is als zou moeten, is het een brute bak om te zien.Alleen geen idee wat er motorisch allemaal gedaan is, weet alleen dat hij lekker zwaar klinkt, niet
direct herkenbaar als een Focus. We hopen dat de eigenaar het 'Focusmania promokaartje' onder de ruitenwisser heeft gevonden en dat hij de site een beetje in de gaten houdt en bij het zien van de foto's van zijn Focus, ons wil mailen met de gegevens van de auto.

We zijn er inmiddels wel achtergekomen dat het gaat om een 1.8 1600 dus geen echte ST170 zoals de batch achterop doet vermoeden.

We wensen de eigenaar in ieder geval succes met het herstellen van zijn bolide!

terug naar Onderweg gespot     terug naar begin