21-03-2008 - Tank S Rally 14-15 maart 2008

Het vorig weekend werd rondom Emmeloord de seizoens opener van de Nederlandse rallysport verreden. Er waren 21 Kps af te werken, 4 op de vrijdagavond en 17 op de zaterdag. Samen met de andere rallyliefhebbers zaten we met spanning te wachten op de prestaties van Erik Wevers met zn Ford Focus WRC 2006 en natuurlijk Peter van Merksteijn jr. met een zelfde Ford Focus WRC 2006 die vorig jaar nog door Sr. werd bestuurd.

 

Het veld in Emmeloord was goed bezet met de WRCs van o.a. Mark van Eldik (Subaru Impreza WRC S12) Ren Kuipers (Subaru Impreza WRC S12) Harry Kleinjan (Skoda Fabia WRC) John Temmink (Skoda Fabia WRC) en dan nog Graham Coffey met een S9.

De vrijdagavond opende weliswaar goed maar betekende voor Wevers op zaterdag met 8 en voor van Merksteijn met 28 seconden achterstand beginnen. Van Merksteijn en Wevers gingen van meet af aan weer goed van start. Deze 2 waren direct in secondestrijd verwikkeld echter op Kp7 ging het voor Wevers mis en belande hij in een greppeltje en beschadigde de rechter zijkant, maar dit zonder zware gevolgen. Het leverde jammer genoeg wel een achterstand op van 2.18 seconden extra waardoor hij op een 10e plek terecht kwam. Om dan weer terug te komen moet je toch wel alle registers open trekken en dat heeft dan uiteindelijk geleid tot een 4e plek. Alhoewel er toch mensen zullen zijn die zeggen dat Wevers tegen viel moeten we toch concluderen dat de prestatie toch niet echt tegen viel voor een 2e wedstrijd in de WRC Ford Focus, Mark van Eldik reed in de auto die hij toch al bijna een heel seizoen heeft bestuurd, niet verkeerd denk ik dan.

 

Opmerkelijke nieuwkomer is toch wel Peter van Merksteijn jr. met de Focus WRC. Vorig jaar nog rijdend in een Mitsubishi Lancer EVO 9. Als hij al zo snel gaat terwijl de opdracht is" Breng de auto heel aan de finish en leer" wat kunnen we dan nog verwachten als deze regel komt te vervallen. Het lijkt erop dat Peter jr. nog heel wat in z'n mars heeft. Ik hoop dat hij deze vliegende start voortzet en nog van zich doet spreken middels de diverse rally's die in binnen en buitenland nog op het programma staan voor dit jaar.

Met dank aan Jan Hoek, onze Rally verslaggever voor het beschikbaar stellen van deze prachtige foto's en het verslag rondom de heren in hun Ford Focus WRC.

terug diverse Autosport   terug naar begin